System 3R

Stativ och maskinbeklädnad till System 3R

System 3R är den ledande leverantören av produktivitetshöjande metoder och verktyg inom verkstadsindustrin. De arbetar bland annat med automatisk växling av arbetsstycken och paletter till styrda maskiner. Detta kräver plåtstativ med hög precision.

Tidigare köpte System 3R stativ av svetsade rörprofiler, som sedan bearbetades i fräsmaskiner. Vi på NPP fick chansen att tillverka ett stativ i plåt för att på så sätt sänka kostnaderna. Vi ersatte stativet av rörprofiler med bockade plåtdetaljer som därefter svetsades ihop. Under detta projekt var kraven på precision och kvalitet högt ställda eftersom paletterna måste passa perfekt.

Vi konstruerade plåtdetaljerna på ett sätt som gör att de vid svetsning fixerades i varandra och på detta sätt kunde vi hålla de små toleranserna som krävdes. Till stativet tillverkade vi också en skyddande maskinbeklädnad i tunnplåt, där design såsom rundade hörn var ett krav från System 3R. Detta löste vi genom att med hög precision stegbocka detaljerna till önskad radie.

Då NPP erbjuder System 3R en anpassad logistiklösning kan vi producera dessa stativ och plåtbeklädnader på ramorder som sedan avropas efter behov. Detta har resulterat i en besparing för System 3R, både ekonomiskt och logistikmässigt.