Patrik Sahlbäck – Teamleader med förkärlek för problemlösning

Patrik jobbar i Kantbocken sedan 2007 och trivs som fisken i vattnet. Här planerar och programmerar han maskinerna utefter de jobb de har för dagen. De är fem personer på denna avdelningen och de har tre manuella maskiner och två robotceller. Under åren har han avancerat och utbildat sig och är nu teamledare för sitt team.

Namn: Patrik Sahlbäck
Ålder: 33 år
Gör på NPP: Teamleder på kantbocken
Fritidsintresse: Titta på hockey, umgås med familj och vänner
Styrka: Positiv och lyhörd

Från början var det tänkt att Patrik skulle vara på monteringen, men omständigheterna gjorde att han fick hoppa in på kantbocken och här blev han kvar. Det är även här Patrik trivs som bäst och får utlopp för sin problemlösande sida.

Vad är det bästa med ditt jobb?-Det är gemenskapen med arbetskamraterna, vi har ett väldigt bra i teamet. Vi är en stark grupp som hjälper varandra och har bra kommunikation. Sedan gillar jag även variationen i jobbet, att det både innehåller programmering, planering och att köra maskiner.

Vad är det roligaste att göra?
Jag gillar att lösa problem och få en utmaning. Därför gillar jag de lite mer kluriga jobben, där man får utmana sig själv och tänka till lite mer för att lösa det som från början verkade problematiskt.

Vad är det bästa med NPP?
Som kund har du alla möjligheter att få precis det skåp du behöver. En annan fördel vi har är lackeringen som finns vägg i vägg, det är väldigt bra att ha allt samlat på ett och samma ställe.

Hur har ditt arbete förändrats under åren?
Det har blivit mer automatiserat i robotceller. Sedan gör vi mycket mer specialanpassade skåp än tidigare, förr var de mer lika varandra även om de var specialbeställda. Det är mycket större variation på hur skåpen ser ut idag, vilket är kul.

 

Läs mer om våra kollegor på NPP >>