Konstruktören som tänker utanför boxen

Patrik Herrmann har en lång karriär i ryggen då han de senaste 26 åren arbetat som konstruktör här på NPP. Innan dess byggde han husvagnar. Som konstruktör är Patrik ofta den första kunden möter vid en beställning. Därefter ritar och bereder han skåpet eller maskinbeklädnaden utifrån kundens önskemål.                                 

Namn: Patrik Herrmann
Ålder: 56 år
Gör på NPP: Konstruktör
Fritidsintresse: Umgås med familjen och fixa med huset, samt gillar att fiska.
Styrka: Hans långa erfarenhet av yrket, han vet vad som går att tillverka och vad som är lite svårare att ta fram. Inget är dock omöjligt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är väldigt varierande då alla kunder ha olika behov, önskemål och förutsättningar. Det är inte ofta vi gör två likadana skåp, vilket gör att man hela tiden gör nya ritningar och olika typer av skåp och det är roligt.

Vad är utmaningen?
-Utmaningen är att hitta den bästa lösningen utifrån kundens önskemål, vilket inte alltid är så lätt. Kunden kan ha en väldigt tydlig bild av vad de vill ha, men det är inte alltid det är den bästa lösningen eller genomförbart. Då gäller det att hitta lösningar som de blir nöjda med.

Vad behöver man vara extra bra på?
-Man behöver kunna tänka utan för boxen, kunna tänka nytt och inte stirra sig blind på gamla lösningar. Man behöver hela tiden utvecklas och hitta på nya lösningar.

Varför ska man köpa specialskåp och inte ett standardskåp om måtten är desamma?
Även om det finns standardskåp i samma mått, så kan du på ett specialskåp bestämma själv var hålbilder och fästelement ska sitta. Det blir oftast inte lika bra om man ska göra hålen själv i efterhand, till exempel brukar ytbehandlingen förstöras. Så i slutändan brukar det inte bli så mycket dyrare med ett specialskåp.

Har det skett någon förändring på efterfrågan av skåp och maskinbeklädnader?
-Ja det har blivit mycket mer fokus på design! Från början var det fyrkantiga skåp med några hål på olika sidor som efterfrågades. I dag är det mycket med komplexa skåp med mer tanke kring designen som kunderna efterfrågar. Många företag vill att det ska finnas en röd tråd i allt de gör och fyller sina lokaler med, att det ska passa in och höra ihop. Det ställer högre krav på mig som konstruktör. Och det är ju väldigt roligt såklart, det blir mer utmanande att hitta en lösning som passar in hos kunden. Framför allt om man till en början inte trodde att det skulle gå att lösa.

 

Är du på jakt efter specialskåp eller maskinbeklädnader? Hör av dig till oss så berättar vi mer! >>