Kim Martinsson – noggrann svetsare med nerver av stål

Kim Martinsson är svetsare på NPP och uppskattar de lite svårare utmaningarna i jobbet som kommer upp ibland. Han har varit på flera olika områden i produktionen och täcker upp där behov finns. Men bäst trivs han i svetsen.                                                    

Namn: Kim Martinsson
Gör på NPP: Svetsare
Fritidsintressen: Fiska, spela dataspel
Styrka: Noggrann

Kim Martinsson är utbildad svetsare och började på NPP direkt efter sin examen. Han började dock på monteringen, men arbetar nu sedan fem år tillbaka på svetsen. Kim har även hunnit med att jobba med bultmaskinen och på slipavdelningen, men trivs bäst som svetsare. Han säger dock att det är en fördel att ha varit på flera delar av produktionen då han tycker att han får en bättre helhetsbild av företaget. ”Man gör det som behöver göras där det behöver stöttas upp, vilket ju är roligt och gör att dagarna blir väldigt omväxlande. Det är också väldigt bra att vara på monteringen ibland, då ser man hur produkterna ser ut när de är färdiga, vilket är kul”.

Vad är det bästa med ditt jobb? Roligaste?
-Varje produkt är en utmaning och aldrig detsamma. Jag gillar när det är lite mer invecklade jobb och inte bara rakt upp och ner, när man får tänka och klura lite.

Vad behöver man vara extra bra på som svetsare?
-Man behöver vara noggrann och ha nerver av stål, vara följsam och lätt på handen är också bra då jobbet kan vara lite pilligt ibland. Det är också viktigt att vara fokuserad på det man gör.

Läs mer om våra kollegor på NPP >>