BAGA

Kompletta apparatskåp till BAGA

BAGA Water Technology är verksamt inom vattenhantering. De både utvecklar och säljer olika lösningar för t.ex. slamavskiljning och vattenrening.

Då BAGAs reningsverk måste stå emot väder och vind under lång tid ställs det tuffa krav på apparatskåpen till reningsverken som innehåller mätutrusning. Önskemålet har också varit att köpa skåpet helt färdigmonterat så att det kan installeras på plats utan att ens öppna emballaget.

NPPs CMT-svetsrobot  klarar av att svetsa i galvplåt vilket gör att vi kan producera korrosionståliga skåp utan att behöva använda rostfri plåt. Vi kunde därför tillgodose BAGAs krav på korrosionsskydd genom att tillverka skåpet i galvplåt och sedan pulverlacka det med både ett grundlager färg och med en topplack. BAGA förser NPP med all ingående utrustning som vi sedan lagerhåller, kopplar in och monterar. Ett specialanpassat emballage med två hål på nedre sidan gör att skåpet kan monteras på de stolpar den skall sitta medan emballaget fortfarande är på.

Sedan vårt sammarbete med BAGA startade 2010 har vi levererat över 1600 kompletta apparatskåp av hög kvalité.

”Det som är bra med att ha tillverkningen av dessa skåp på NPP är flexibiliteten. Vi kan styra om vi vill skjuta fram leveranserna och på så sätt optimera vårt lager. Allt material som används till dessa elskåp lagerhålls på NPP trots att det är kundägt och NPP hjälper till med inventering vid behov.”
Linda Kronholm, Inköpare på BAGA