Anders Johansson – arbetar i stansen med stort tålamod och i högt tempo

Anders Johansson har arbetat på NPP sedan 206 och har varit på flera delar på produktionen. Nu är han på stansen nedan flera år tillbaka och trivs väldigt bra där. För Anders är det viktigt att de tillsammans i teamet har möjlighet att planera och styra arbetet så att det passar dem.                       

Namn: Anders Johansson
Gör på NPP:
Arbetar i stansen
Styrka: Envis, vill hela tiden göra mitt bästa och utvecklas

Anders började på NPP 2006 via ett bemanningsföretag för att täcka upp på olika delar inom NPP. Då var han var bland annat på kantbocken, gradning och monteringen. Till slut landade han på stansen, där han fortfarande är kvar. Genom åren har han dock gjort några avsteg där han testat på andra arbetsplatser, men har kommit tillbaka till oss på NPP, vilket vi såklart är glada för.

Vad gör du på ditt jobb?
-Jag sköter stansen och även programmeringen. Jag planerar varje jobb och ställer in aktuellt program så att det blir så effektivt som möjligt. Vi är fyra personer som arbetar med samma sak och för det mesta arbetar vi i team för att underlätta arbetet.

Vad är det bästa med ditt jobb?
-Vi har stor frihet och styr vårt arbete själva, vilket är väldigt skönt. Vi vet vad vi ska göra och kan lägga upp arbetet så att det passar oss i teamet.

Vad är utmaningen?
-Det kan vara en utmaning att få ihop planeringen och att få produktionen att flyta på, att ha ett jämt flöde.

Vad behöver man vara extra bra på?
-Man behöver ha stort tålamod och intresse för programmering. Sedan bör man även kunna arbeta i ett högt tempo.

Vad är det bästa med NPP?
-Inget är omöjligt för oss, vi kan tillverka det mesta precis som kunden vill ha det.

Hur har marknaden förändrats genom åren?
-Produkterna har blivit mer komplexa och avancerade genom åren. Vi använder mer maskiner nu än tidigare då det var mycket mer manuellt arbete.

 

Läs mer om våra kollegor på NPP >>